Brug af inline til Javascript og CSS

Udgivet: 23-03-2023 Af: Emilie Blog

De fleste websteder på internettet har i dag separate HTML-, CSS- og JS-filer. Når tingene går langsommere, kan en webudvikler dog se efter unikke måder at reducere antallet af anmodninger om separate filer på. En metode til at gøre dette inkluderer brug af in-line CSS og JavaScript i stedet for flere gemte filer til hver enkelt.

I nogle tilfælde er det kun visse dele af CSS eller JavaScript, der medtages i HTML-hoveddokumentet. Under HTML-titeltagget kan udvikleren f.eks. indsætte en kort in-line stilsløring, der giver grundlæggende specifikationer om skrifttypestile, baggrundsfarve eller justering. De kan stadig vælge at bruge et eksternt typografiark til mere detaljerede ting.

Brug af in-line JS og CSS minimerer de frem og tilbage forespørgsler, der er nødvendige for at vise hjemmesiden. Det gør dog HTML-filerne længere. Dele af koden, der findes i den, gemmes heller ikke i servercachen. I sidste ende forbliver opfordringen til at gå eksternt eller in-line op til webmasteren eller udviklingsteamet på et bestemt websted. Med mange andre metoder til reduktion af belastningstiden, der allerede er i brug, kan de beslutte, at dette ikke er det værd.

Den bedste løsning til at optimere hjemmesidens hastighedsydelse er kun at bruge CSS inline til de væsentlige CSS-stile i HTML-dokumenter.

Hastighedsforøgelse kan gøre en betydelig forskel

Hver webstedsudvikler og online marketingmedarbejder forstår vigtigheden af et websted med hurtig indlæsning. Når alt kommer til alt, hvis en besøgende ikke kan få adgang til de oplysninger, de ønsker med det samme, har de mange andre muligheder at vælge imellem. En måde at øge belastningstiderne betydeligt på er gennem en proces kaldet webstedscaching. I en nøddeskal er caching en type hukommelse, der gør det muligt for et websted at indlæse uden at se på hvert eneste kodestykke eller medie hver eneste gang.

Mange ting på hjemmesiden eksisterer på nøjagtig samme måde, uanset om du indlæser den i dag eller næste uge. Med caching husker serveren automatisk visse dele af webstedet. Disse kunne være grafik, HTML- eller CSS-filen. Så, når hjemmesiden bliver indlæst en anden eller 100. gang, skal det element eller den fil ikke læses fra start til slut igen. Det eksisterer allerede som en helhed, der viser sig tydeligt.

Opmærksomheden hos folk, der bruger internettet, bliver hele tiden kortere. Dette gælder især for dem, der hovedsageligt tilgår det fra mobile enheder. Når du bruger caching til dit websted, får du muligvis et løft på 200 % til 300 % i indlæsningshastigheder, hvilket fanger seernes opmærksomhed med det samme. Denne hastighedsforøgelse kan gøre en betydelig forskel, især for større websteder, der har lange kodefiler eller en masse unikke elementer.

Selvom mange mennesker, der bruger internettet, kender til browsercaching, hvor den internetbrowser, de bruger, gemmer en historie med websteder, de besøgte, findes der også servercaching. Yderligere betegnelser såsom objektcache og helsides cache angiver, hvor meget af et bestemt websted der bliver gemt.