Browser Caching & Minificering

Udgivet: 23-03-2023 Af: Emilie Blog

Uanset hvilken browser du bruger, såsom Chrome eller Firefox, drager du sandsynligvis fordel af browsercaching. Denne almindelige praksis bruger browserens evne til at gemme bestemte dele af de websteder, du besøger til næste gang. Browseren kan gemme billeder, visse uddrag af JavaScript eller CSS og andre elementer, der bruges på siderne. Hvorfor betyder det noget? Når du ikke behøver at indlæse alt frisk, hver gang du kommer til et websted, bliver tingene hurtigere.

Med andre ord, når du besøger et bestemt websted for første gang, kan det indlæses lidt langsommere, end det vil i fremtiden. Derefter gemmer browseren de førnævnte ting til næste gang. Når du går tilbage til det samme websted, findes disse elementer allerede, så den del af koden, der opretter webstedet, springes over. Jo mindre tid det tager for browseren at manifestere al koden på siden, jo hurtigere er webstedets indlæsningstid.

De eneste dele af et websted, der kan gemmes i en browsercache, er dem, der ikke ændrer sig meget over tid. Hvis du nogensinde er gået til et websted, efter at det blev opdateret, men stadig ser de samme billeder eller tekst, der skyldes, at din browsercache automatisk indlæser disse dele for dig. For at se den nye kode manifestere på din skærm, skal du rydde din cache.

Fra en webudviklers perspektiv giver information af bestemte browsercacher om at huske bestemte dele af webstedet og glemme andre hver gang dig betydelig kontrol over indlæsningstider, der påvirkes af denne proces. Balancering af kortere kode med caching-styring gør en forskel

Du kan styre browserens cache ved hjælp af denne kode, som du skal indsætte i .htaccess-filen: leverage-browser-caching​.

Minificering af kode og scripts

Uanset hvordan et bestemt websted bliver bygget, bruger det forskellige typer kode til at få det til at vises online, som du vil have det. Disse består hovedsageligt af HTML, CSS og JavaScript. Når nogen navigerer til et websted, læses alle disse ting af serveren, så de vises korrekt for den person, der ønsker at læse en artikel, shoppe på et e-handelswebsted eller skrive på sociale medier. De tager også alle tid.

Minificering af kode og scripts, der udgør et websted, repræsenterer en intelligent måde at fremskynde indlæsningstider på. På den måde kan slutbrugeren gøre, hvad de vil så hurtigt som muligt, og de er ikke fristet til at gå videre til det næste websted. Dette er en af de mere effektive måder at reducere belastningstiderne på.

Hvis du vil formindske CSS, HTML og JavaScript, skal du komme direkte ind i koden og fjerne alle de ekstra ting, der ikke behøver at være der. Nogle af disse ting inkluderer ekstra mellemrum, kommentarer, nye linjer og alt for lange variabelnavne. Fra et loadtidsperspektiv reducerer minifikationen antallet af trin, processen tager for at transformere koden til de visuelle og funktionelle dele af et live-websted. De endelige minificerede filer fungerer nøjagtigt på samme måde som originalerne.

Selvom processen virker ret enkel, kan det tage et stykke tid at minimere eksisterende kode. Hvis en webudvikler er opmærksom på bedste praksis fra starten, indlæses webstedet hurtigt for hver besøgende.